Textos: Pujol i la seva família

“El càlcul de probabilitats diu que, amb tanta descendència, era candidat a tenir més problemes dels que he tingut. Es pot dir que els fills han sortit bé. Tots són nacionalistes i treballadors. No són practicants. Són creients, però no com ho érem la seva mare i jo. Aquest aspecte i d’altres que no tenen res a veure amb la religió, però sí amb la formació personal, em fan pensar en la dificultat de transmetre valors que avui tenen els pares (…) De moment, davant aquest retrat de família (…) proclamo que estic molt content com a marit, pare i avi.

Una de les coses que he patit de la política, el que més m’ha dolgut, és l’atac sistemàtic a la família. Ser fill, familiar o amic meu de vegades ha representat un avantatge i massa vegades un inconvenient i un motiu de denúncies i calúmnies.

Aquestes actituds m’han ofès profundament. Jo estic molt queixós de certs hàbits polítics i periodístics de Catalunya i d’Espanya en general. Uns hàbits de mala llei que s’han aplicat contra molta gent, però que han estat utilitzats amb especial voluntat de destruir quan s’han dirigit contra mi i la meva família. Més endavant insistiré a denunciar-los perquè m’han afectat personalment i perquè són un corc maligne que malmet la política i malmet la societat”.

PUJOL, Jordi. Memòries (1930-80). Ed. Proa