Rectificant a twitter

Comprovo amb gran entusiasme com cert tuitaire anomenat Arqueòleg Glamourós, un dels trolls més reconeguts de la xarxa, s’ha vist forçat a publicar un escrit de rectificació de les acusacions infundades que havia llançat contra l’Eduard Voltas. El tal Arqueòleg, que a més de tot és un dirigent local d’ICV, ha dividit la rectificació en diverses piulades, després d’un acord de conciliació amb la persona a la que havia difamat.

El fet que, per una vegada, el que es diu a twitter tingui conseqüències em sembla meravellós. Un precedent magnífic. He d’admetre que, estant en situacions semblants, sempre he desistit d’emprendre accions judicials, sovint per recomanació de l’advocat, que t’acaba dient que hi ha poc a guanyar i que el troll, en realitat, el que busca és publicitat, encara que sigui dolenta. Però el cas de l’Arqueòleg m’ha fet veure que, de vegades, qui la fa la paga i qui és víctima d’una mentida no està indefens. Bravo.

La única vegada que vaig estar a punt de querellar-me contra un tuitaire injuriós va ser quan un tal Jaume Risquete va piular que jo m’havia embutxacat centenars de milers d’euros per una exposició del Tricentenari. L’advocat, un cop més, em va dir que no valia la pena. I li vaig fer cas. I el tal Risquete continua fent la seva vida… que consisteix en donar classes ¡de periodisme! a la Universitat Ramon Llull. Espero que els seus alumnes en facin les deduccions oportunes.