APUNTS DEL NOU 9N

1) Sí, és clar, aniré a votar el 9-N com he anat a totes les convocatòries importants que s’han fet a favor de la independència en els últims quatre anys.

2) Això no obsta perquè em reafirmi amb el que vaig dir fa uns dies: Això és una paròdia de votació, i posa en evidència que l’Estat espanyol és una paròdia de democràcia. Els que ens prohibeixen votat de veritat haurien de ser els últims que blasmessin aquest nou 9N, perquè en són els principals culpables.

3) Encoratjo tothom a participar en la votació, encara que ho facin com jo mateix, és a dir, empassant-se l’orgull, treient la convicció d’on sigui i contribuint a que aquesta convocatòria sigui una demostració de força. Hi ha un bon motiu per fer-ho: De cara a les elecciones que han de venir, l’independentisme hi anirà més reforçat si el Nou 9N surt bé.

4)  Com he escrit avui al diari ARA, em sembla que els partits pro-consulta (els altres ja no cal) han de parlar clar i explicar què farien en cas d’obtenir la majoria. Els silencis que ens han regalat amb l’argument de mantenir estàlvia la unitat ja no serveixen. Si d’aquest exercici de claredat en surt la possibilitat de pactar un programa comú o fins  tot una candidatura unitària, parlem-ne, però una unitat fràgil fonamentada en la imprecisió ja no és possible.

5) Pel que em diuen, Artur Mas i Oriol Junqueras estan molt enfadats. Però amb tot el que està en joc, això ha de passar a segon terme. Construïm a partir dels fets i les propostes concretes, no en base a estats d’ànim, emocions o crisis de confiança. Els respectius entorns hi han d’ajudar.

6) El gran debat pendent no és independència sí o no, sinó com s’exerceix la sobirania (sobirania que ja tenim, segons la declaració del Parlament de gener del 2013). Tothom qui parli d’independència ha de dir com ho farà, a on està disposat a arribar; i qui consideri que la línia vermella és la legalitat espanyola -opció legítima- ha d’assumir -i compartir- que el que ens espera és una corrua de rebregades com la de la consulta nonata del 9N.

7) Mentre la cúpula de CDC i els seus altaveus ataquin els altres partits pro-consulta, i callin davant Duran i Lleida (que és el numero 2 de CiU), la seva credibilitat estarà tocada.